23. Taborniški feštival

18. marca 2019

Približuje se največja taborniška akcija v Ljubljani! 13. aprila 2019 bo potekal že tradicionalni 23. Taborniški feštival.

Za tabornike in zunanje obiskovalce vseh starosti bo na voljo več kot 50 zanimivih, poučnih, zabavnih in športnih delavnic. Organiziramo jih tako taborniki kot zunanje organizacije, s katerimi že dolgo sodelujemo.

S katapultom ciljajte v tarčo, streljajte z lokom in preverite koliko si upate v mini adrenalinskem parku. Spoznajte kaj počnejo gasilci, policisti ali česa vse so sposobni naši štirinožni prijatelji pri Tačkah pomagačkah.

Pridružite se nam ob 10.00 v ljubljanskem parku Tivoli in vse do 14.00 odkrivajte, kaj ponuja Taborniški feštival. Ne pozabite se oglasiti tudi na Info točki, kjer prejmete zemljevid delavnic in odgovore na vaša vprašanja.

 

Postani delavničar in se pridruži ekipi 200-tih prostovoljcev, ki vsako leto organizira Taborniški feštival! Prijavi svojo delavnico tukaj, če imaš kakšno vprašanje, pa le piši Vodji notranjih delavnic Petri Novljan.

Ponovno vas bo pričakala razstava taborniških našitkov, kjer bo potekala tudi izmenjevalnica. Prinesite našitke, ki bi jih želeli izmenjati z drugimi, in odnesite domov kakšne popolnoma nove.

KT20+ kot vedno obljublja odlično druženje tistih malo starejših ob pravi taborniški kavi, v luči podnebnega protesta pa naprošamo, da obiskovalci prinesete svoje lončke in s tem zmanjšate vpliv na okolje.

Na Info točko in točko ‘Našitki’ naj zaradi lažje organizacije pride le predstavnik rodu, ki prevzame zemljevide/našitke za vse.

 

Taborniški Feštival se tradicionalno odvija okoli 22. aprila, saj takrat praznujemo dan tabornikov in dan Zemlje. Zasnovan je v slogu našega mota ‘V mestu in naravi skačemo po travi.’

Poteka vse od leta 1996, ko je bila ustanovljena tudi Mestna zveza tabornikov. Sprva je bilo dogajanje v Mostecu, zadnja leta pa v parku Tivoli.

Namenjen je obiskovalcem vseh starosti, predvsem pa tistim, ki jih zanima taborniški način življenja ter preživljanje prostega časa v naravi. Vsako leto privabi okoli 2000 udeležencev, tako tabornike iz cele Slovenije kot tudi druge obiskovalce.

Gre za prireditev, ki jo organiziramo mladi za mlade in jo v celoti izvedemo prostovoljci. Poleg zagotavljanja možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa za otroke želimo promovirati tudi mladinsko prostovoljno delo.

 

 

Lokacija: