26. Taborniški feštival

18. marca 2024

Vsakoletni Taborniški feštival se aprila spet vrača na tivolske zelenice v centru Ljubljane. Letos bo 26. Taborniški feštival potekal v soboto, 20. aprila, dva dni pred dnevom tabornikov in svetovnim dnevom Zemlje. 

Od ustanovitve Mestne zveze tabornikov (1996) ta poldnevni festival združuje ljubljanske tabornike in tabornike iz preostalih delov Slovenije. Gre za prireditev, ki jo v celoti prostovoljno organiziramo mladi za mlade. Poleg druženja ter obujanja spominov s prijatelji sta glavna namena feštivala zagotavljanje možnosti kakovostnega preživljanja časa za otroke in promoviranje mladinskega prostovoljnega dela.

Namenjen je obiskovalcem vseh starosti, predvsem pa tistim, ki jih zanima taborniški način življenja ter preživljanje prostega časa v naravi. Za tabornike in zunanje obiskovalce bo na voljo veliko zanimivih, poučnih, zabavnih in športnih delavnic, ki jih organiziramo tako taborniki kot tudi zunanje organizacije, s katerimi že dolgo sodelujemo.

Spoznajte drevesa in preostale rastline, s katerimi se ukvarjajo v Zavodu za gozdove, preizkusite svoje atletske sposobnosti v igri Archery wars in poiščite Geocache, ki so skriti v parku Tivoli. Mogoče boste med iskanjem naleteli na živalske tačke iz Društva tačke pomagačke, ko boste potrebovali počitek, pa boste lahko na KT20+ spili čaj ali kavo.

KT20+ kot vedno obljublja druženje malo starejših ob pravi taborniški kavi, vse obiskovalce pa prosimo, da prinesete svoje lončke za kavo in s tem poskrbite za okolje. 

Pridružite se nam ob 10. uri v ljubljanskem parku Tivoli in vse do 14. ure odkrivajte, kaj ponuja letošnji Taborniški feštival. Ne pozabite se oglasiti tudi na Info točki, kjer prejmete odgovore na vsa vaša vprašanja.

Se vidimo kmalu!
Organizacijska ekipa 26. Taborniškega feštivala

>>> Zemljevid prostora

Prejšnja novica: [Razpis] Preizkusi za vodniški tečaj MZT 2024