[Aktivnost PP] ZaPPrta kuhna

15. maja 2021

Po nekaj letih premora se ponovno vrača odPPrta kuhna, tokrat v malo drugačni obliki!
Ker nam trenutne razmere še vedno ne dopuščajo, da bi aktivnosti izvajali v večjem številu, smo se odločili letošnjo »kuhno« izvesti po nekakšnem hibridnem sistemu, zato smo dodali udeležence kolesarje, ki bodo skrbeli za razvoz hrane.

Okvirno bo aktivnost potekala tako:
Kuharji bodo hrano pripravili na lokaciji po svoji izbiri, kjer jo bodo naši kolesarji prevzeli in dostavili jedcem, ti pa bodo lahko nato med jedjo pokramljali s kuharji in ostalimi udeleženci prek ene od spletnih platform (Zoom, Discord, Wonder …).

Kdaj: 12. 6. 2021, v popoldanskem času

Kuharske ekipe:
Ker vemo, da kuhanje za veliko število ljudi ni lahka naloga, se bodo tudi letos prijavile skupine kuharjev, ki bodo lahko pripravile karkoli jim srce poželi. Ekipe spodbujamo, da si za pripravo izberejo jed, ki se jo lahko je hladno ali pa se jo z lahkoto pogreje, in hkrati, da so jedi lahko prilagodljive različnim dietam, da bo njihovo mojstrovino lahko poizkusilo čim več ljudi.
Ob prijavi kuharske ekipe bomo potrebovali: podatke članov ekipe, lokacijo kuhanja, izbrano jed in na kakšne načine je prilagodljiva ter seznam sestavin (sestavine seveda zagotovi organizacijska ekipa).

Kolesarji:
Kot že omenjeno, bomo letos potrebovali način, da dostavimo hrano od kuharjev do gurmanov, zato smo se odločili za najbolj okolju prijazno prevozno sredstvo – kolo. Kdor se bo prijavil kot kolesar, bo poleg rekreacije dobil tudi privilegij degustiranja hrane vseh kuharjev.
Kolesarji bodo na dan aktivnosti prejeli načrt poti, ki jo bodo prevozili tisti dan. Načrt bo glede na lokacije kuharjev in udeležencev pripravila organizacijska ekipa.
Da bo hrana ostala karseda topla, bodo morali kolesarji najti način, kako bodo na svoje kolo ali na sebe pritrdili toplotno izolirano torbo (lahko je hladilna torba za na plažo), v kateri bodo nato prenašali hrano.
Ob prijavi kolesarja bomo potrebovali: podatke kolesarja in velikost njegove toplotno izolirane torbe.

Gurmani:
Zadnja kategorija so gurmani, udeleženci, ki pred vsem ostalim najraje jedo. Zaradi lažje logistike spodbujamo, da se ti prijavljajo v skupinah, lahko po rodovih, lahko po poznanstvih.
Ob prijavi bomo tako potrebovali samo podatke o udeležencih ali skupini udeležencev, lokacijo in katere jedi bi želeli jesti.

Embalaža:
Kot vemo, je porast dostave hrane pripeljala tudi do velike rasti odpadne embalaže. Ker težave ne želimo poglobiti, bomo na aktivnosti uporabljali embalažo od doma. Pred začetkom aktivnosti bomo pri jedcih pobrali njihove posode, označene z njihovim imenom in naslovom, ki bodo nato dostavljene kuharjem. Tako bomo poskrbeli, da bomo na aktivnosti ustvarili čim manj odpadnega materiala, posode pa bodo na koncu našle pot nazaj k svojemu lastniku.

Cena:
Točna cena aktivnosti za gurmane bo določena naknadno, ko bo znano, kakšna hrana bo na jedilniku. Okvirna cena je trenutno 7 EUR. Znesek se ob prijavi poravna na račun MZT.
Kuharji in kolesarji se aktivnosti lahko udeležijo zastonj.

Znesek poravnajte do srede, 9. 6. 2021, na transakcijski račun MZT:

Mestna zveza tabornikov Ljubljana,
Einspielerjeva 6,
1000 Ljubljana
TRR pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0001 7071 086

Prijave:
Kuharske ekipe: 15.–22. 5.
Kolesarji: 23.–28. 5.
Gurmani: 29.–5. 6.

Prejšnja novica: [Delavnica] Kako narediti dobro taborniško fotko
Naslednja novica: Koledar aktivnosti MZT v taborniškem letu 2021/2022