Taborniški feštival

9. marca 2022

Ponovno se vrača Taborniški feštival, ki vsako leto poteka v Ljubljani. Festival, ki letos praznuje že 24. obletnico, bo potekal v soboto, 23. aprila.

Na današnji dan se lahko z taborniško rutko z LPP brezplačno zapelješ po Ljubljani.

Ne pozabi na skodelico, da boš na KT20+ z nami spil pravo taborniško kavo.

Da se boš lažje organiziral poglej zemljevid delavnic že danes.

Taborniški Feštival se tradicionalno odvija okoli 22. aprila, saj takrat praznujemo dan tabornikov in dan Zemlje. Zasnovan je v slogu našega mota ‘V mestu in naravi skačemo po travi.’ Poteka že vse od leta 1996, ko je bila ustanovljena tudi Mestna zveza tabornikov.

Gre za prireditev, ki jo organiziramo mladi za mlade in jo v celoti izvedemo prostovoljci. Poleg zagotavljanja možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa za otroke, želimo promovirati tudi mladinsko prostovoljno delo.

Namenjen je tako obiskovalcem vseh starosti, predvsem pa tistim, ki jih zanima taborniški način življenja ter preživljanje prostega časa v naravi.

 

KAJ BO DOGAJALO?

Za tabornike in zunanje obiskovalce bo na voljo veliko zanimivih, poučnih, zabavnih in športnih delavnic. Organiziramo jih tako taborniki kot zunanje organizacije, s katerimi že dolgo sodelujemo.
Preizkusite se v igranju bejzbola, odkrivajte drevesne vrste, ki so značilne za Slovenijo, in najdite Geocache, ki so skriti v okolici. Vsako leto nam svoje delo predstavijo tudi policisti in gasilci, tisti, ki raje raziskujete naravo, pa se oglasite v Tivolskem rastlinjaku.

KT20+ kot vedno obljublja odlično druženje tistih malo starejših ob pravi taborniški kavi, v luči ekološkega delovanja pa naprošamo, da obiskovalci prinesete svoje lončke in s tem zmanjšate vpliv na okolje.

 

KDAJ?

Pridružite se nam ob 10. uri v ljubljanskem parku Tivoli in vse do 14. ure odkrivajte, kaj ponuja Taborniški feštival. Ne pozabite se oglasiti tudi na Info točki, kjer prejmete odgovore na vsa vaša vprašanja.

 

POSTANI DELAVNIČAR

24. Taborniški feštival, ki bo 23. 4. 2022, vsako leto soustvarja okoli 200 tabornikov. Če bi želeli sodelovati kot delavničarji oz. imate idejo za res kul delavnico, vas vabimo, da svojo delavnico prijavite prek prijavnice za delavničarje. Zadnji dan za prijavo je nedelja, 20. 3. 2022.

Če vam manjka idej za svojo delavnico, vseeno pa bi želeli sodelovati kot delavničarji, smo za vas zbrali na kup naše ideje, ki so vam lahko v pomoč.

Nadaljnja navodila in informacije boste vsi prijavljeni dobili po zaključku prijav.

Z vašimi vprašanji glede prijave se lahko obrnete tudi na koordinatorja notranjih delavnic Dušana Habiča.

 

Se vidimo kmalu!
Organizacijska ekipa 24. Taborniškega feštivala