Taborniški feštival

1. marca 2023

Vsakoletni Taborniški feštival se aprila spet vrača na tivolske zelenice, v centru Ljubljane. Ob svoji 25. obletnici, bo letos potekal tudi na dan tabornikov in svetovni dan Zemlje, ki ju vsako leto praznujemo 22. aprila.

Od ustanovitve Mestne zveze tabornikov (1996), ta poldnevni festival združuje ljubljanske tabornike kot tudi tiste iz preostalih delov Slovenije. Gre za prireditev, ki jo v celoti prostovoljno mladi organiziramo za mlade. Poleg druženja ter obujanja spominov s prijatelji, ki jih že dolgo niste videli, sta glavna namena feštivala zagotavljanje možnosti kakovostnega preživljanja časa za otroke in promoviranje mladinskega prostovoljnega dela.

Namenjen je obiskovalcem vseh starosti, predvsem pa tistim, ki jih zanima taborniški način življenja ter preživljanje prostega časa v naravi. Za tabornike in zunanje obiskovalce bo na voljo veliko zanimivih, poučnih, zabavnih in športnih delavnic, ki jih organiziramo tako taborniki kot tudi zunanje organizacije, s katerimi že dolgo sodelujemo.

Spoznajte drevesa in preostale rastline, s katerimi se ukvarjajo v Zavodu za gozdove, preizkusite svoje atletske sposobnosti v igri Archery wars in poiščite Geocache, ki so skriti v parku Tivoli. Mogoče boste med iskanjem naleteli na živalske tačke iz Društva tačke pomagačke, ko boste potrebovali počitek, pa se boste lahko posladkali s palačinkami in na KT20+ spili čaj ali kavo.

Ta kot vedno obljublja odlično druženje tistih malo starejših ob pravi taborniški kavi, v luči ekološkega delovanja pa naprošamo, da obiskovalci prinesete svoje lončke in s tem zmanjšate vpliv na okolje.

Pridružite se nam ob 10. uri v ljubljanskem parku Tivoli in vse do 14. ure odkrivajte, kaj ponuja Taborniški feštival. Ne pozabite se oglasiti tudi na Info točki, kjer prejmete odgovore na vsa vaša vprašanja.

Se vidimo kmalu!
Organizacijska ekipa 25. Taborniškega feštivala