18. Taborniški feštival

6. aprila 2014

Vljudno Vas vabimo na že 18. Taborniški feštival, tradicionalno taborniško prireditev v počastitev dneva Zemlje in dneva tabornikov, v organizaciji Mestne zveze tabornikov Ljubljana, ki združuje vse ljubljanske tabornike iz 16 taborniških rodov.

Taborniški feštival bo potekal v soboto, 12. aprila 2014, v ljubljanskem parku Tivoli med Jakopičevim
sprehajališčem in tivolskim ribnikom med 10. in 14. uro. Prireditev je brezplačna, namenjena vsem
obiskovalcem in bo izvedena v vsakem vremenu.

Na prireditvi pričakujemo okoli 1200 tabornikov in drugih mladih udeležencev iz Ljubljane in okolice. Mladim    bo namenjeno več kot 40 raznovrstnih delavnic s taborniško, naravoslovno, športno, izobraževalno in kulturno tematiko, med katerimi bodo udeleženci lahko izbirali po svoji želji. Seznam delavnic je naveden na tej strani.

Svoje prostovoljstvo na Taborniškem feštivalu pa bomo letos obogatili tudi s sodelovanjem z dobrodelno fundacijo Anina zvezdica, namenjeno zbiranju hrane za socialno ogrožene družine.

Zbor tabornikov in ostalih udeležencev Taborniškega feštivala bo ob 9.30 na Prešernovem trgu, kjer bo    pripravljen petnajstminutni taborniški program, namenjen udeležencem in mimoidočim, nato pa se bodo    udeleženci skupaj odpravili v Tivoli, kjer se bodo ob 10. uri pričele delavnice.

Prejšnja novica: MZT specialni miks
Naslednja novica: Žaboboj