MZT specialni miks

1. aprila 2014

V sredo, 16. 4. 2014, se bodo med 17.30 in 20.30 odvijale štiri delavnice, na temo vseh štirih taborniških specialnosti, združene v MZT specialni miks. Cilj delavnic je predstaviti specialnosti potencialnim udeležencem na tečajih in hkrati z izbranimi specialnimi vsebinami izboljšati znanje vodnikov.

Seznam izvajalcev in vsebine delavnic:

  • Tečaj poznavanja rastlin in živali: priprava ognjišča,
  • Tečaj orientacije in topografije: branje karte (reliefa), orientacija z različnimi tipi kart + analiza,
  • Tečaj pionirstva in bivanja v naravi: o vrveh, najpomembnejši vozli in vezave, 2-metrske makete velikih pionirskih objektov,
  • Tečaj prve pomoči: tipične poškodbe na taborniških akcijah.Vabljeni: vsi, ki se zanimate tečaje specialnosti in ostali, ki želite dopolniti svoj nabor znanj (smiselno še posebej za vodnike).

    Delavnice bomo izvedli v dveh krogih, zato se bo vsak udeleženec lahko udeležil dveh. Prvi krog bo od 17.30 do 19.00, drugi pa od 19.00 do 20.30.

    Lokacija miksa bo Sračja dolina – Črnuška gmajna, na koncu Ceste v Pečale, dostopno z avtom ali LPP (6 v smeri Črnuče, dol pri Rogovilcu in 15 minut peš).

    Prijave sprejemam na irena.rbs@gmail.com do 14. 4. 2014, oziroma do zapolnitve mest. Prijava naj vsebuje ime, priimek, rod in dve delavnici, katerih se bo oseba udeležila.

Prejšnja novica: DOD number 3
Naslednja novica: 18. Taborniški feštival