20 let MZT – ko taborniki praznujemo, praznujemo zares!

5. maja 2016

Taborniško obarvan vikend od 22. do 24. aprila smo taborniki iz vse Slovenije, predvsem pa člani Mestne zveze tabornikov Ljubljana, posvetili štirim nepozabnim dogodkom. Petkovo popoldne smo v bolj uradnem duhu začeli s Slavnostno akademijo na Magistratu, kjer smo podelili priznanja MZT vsem, ki so v zadnjih 20. letih pripomogli k obstoju in delovanju organizacije, kakršna je danes. Na povabilo se je odzval tudi ljubljanski župan, Zoran Janković.

 

TABORNIŠKI FEŠTIVAL

Ste že kdaj zavzeli Prešernov trg s pesmijo Bil je konjenik  ali skupaj s približno 200 taborniki zaplesali Boogie woogie? No, tako smo v središču Ljubljane začeli že 20. Taborniški feštival! Nato smo se skupaj odpravili do Tivolija, kjer so nas pričakali delavničarji na več kot 53 delavnicah, na katerih so se otroci lahko preizkusili. MZT 20 let - Taborniški feštivalRazpon je bil velik, od orientacijskega labirinta, hoje na višini, katapulta, ekipnega tekmovanja v streljanju z loki in mehkimi puščicami ArcheryWars, Tačk pomagačk – terapevtskih živali in predstavnikov slovenske policije, do tradicionalne vožnje s kanuji po ribniku. Z približno 1500 nasmehi na obrazih smo pregnali dež in tako preživeli letošnji Feštival.

 

KONCERT

Če bi tabornik lahko izbiral med tabornim ognjem s spremljajočim zvokom kitare ali koncertom v Križankah, bi verjetno marsikdo raje izbral lepoto taborniških večerov na poletnem taboru. Pa vendar je plesoča množica ljudi z rutkami v Križankah dokazala, da znamo taborniki in naši bližnji uživat kjerkoli. MZT 20 let - KoncertKot se za taborniško akcijo spodobi, smo s prvimi nastopajočimi, Kazenskim vodom, zapeli taborniško himno in začeli čudovit, glasbeno obarvan večer. Za njimi se je na oder pred taborniško množico po 10. letih spet vrnil eden in edini – Vlado Kreslin. Za konec pa so se nam pridružili še Mi2, s katerimi smo proti koncu večera zapeli tudi taborniško himno in zaključili poln dan.

 

URBANI IZZIV

Hitro smo spoznali, kako veliko atraktivnih možnosti imamo, če se le premaknemo na najbližjo zelenico, v park in gozd. Udeleženci Urbanega izziva so prestali preizkušnje, kakršnih ne morejo doživeti ob vsakem sprehodu skozi mesto. Točke, ki so nam vzele sapo že ob ogledu, so bile steber poguma, zipline na Grajskem griču, hoja po Ljubljanici, zelena energija, tekma s časom, megleni poligon, reševanje iz vozila ter mnoge druge športne, pustolovske, terenske in tematske naloge, ki so jih morali tekmovalci premagati na nedeljsko dopoldne. MZT 20 let - Urbani izzivPri pripravi tekmovanja so nam pomagali tudi zunanji izvajalci kot so: Ljubljanski potniški promet, Rdeči križ Ljubljana, Reševalna postaja Ljubljana, Mestno redarstvo, VO-KA, gasilci.  Udeleženci iz približno 50 ekip so se na progi odlično soočili z vsemi izzivi, premagal jih ni niti dež, ki nam jo je zagodel proti koncu tekmovanja.

Prejšnja novica: Dan tabornikov in začetek praznovanja 20. obletnice
Naslednja novica: Znani so rezultati Žaboboja