Doživi Evropo: tekmovanje v fotoorientaciji

18. septembra 2021

Vabljeni na pustolovščino po Ljubljani!

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Hiša EU vljudno vabita vse pustolovce na prav posebno doživetje – na tekmovanje v fotoorientaciji 🎉. Dogodek pripravljamo skupaj z Mestno zvezo tabornikov Ljubljana v okviru jubilejnega 20. Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra.

 V soboto, 18. septembra 2021 Med 9. in 15. uro – vse prijavljene ekipe boste že pred dogodkom prejele lasten individualni štartni termin, ki bo enkrat med 9. in 11. uro

Štart bo pred Hišo EU, na Dunajski cesti 20Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo do petka, 17. septembra 2021, do 17. ure, ali do zapolnitve prostih mest. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca ali na info@hisaeu.si.

PRIJAVNICA: https://bit.ly/Prijavnicafotoorientacija
PRAVILA: https://bit.ly/Pravilafotoorientacija2021

Potek tekmovanja

S pomočjo fotografij, zanimivih izzivov in namigov boste spoznali razvoj prometa v Ljubljani in njegovo trajnostno naravnano prihodnost v Evropski uniji. Vaša naloga bo poiskati različne ljubljanske kotičke s pomočjo fotografij na štartnem listu in izpolniti naloge, ki vas bodo tam pričakale. Pot vas bo popeljala ob Ljubljanici, videli boste stare lokomotive, morda srečali tudi kakšnega Kavalirja, ostalo pa naj za zdaj ostane skrivnost. 😉

Trasa je dolga dobrih 6 kilometrov, kar pomeni okoli 1 uro in 20 minut hoje, dodatnih najmanj 40 minut pa si rezervirajte še za opravljanje nalog. Najbolje uvrščene ekipe bodo prejele diplome in zanimive praktične nagrade.

Tekmovali boste v naslednjih starostnih kategorijah: 1) 0 – 11 let, 2) 12–18 let, 3) 19–59 let in 4) 60 let in več. Gre za družinski dogodek, zato je dobrodošlo, če v prvih dveh kategorijah otroke spremljajo tudi odrasli.

Po koncu tekmovanja se boste lahko podali tudi na voden ogled multimedijskega centra Doživi Evropo, kjer vam bomo s pomočjo interaktivnih naprav predstavili, kako deluje EU in kako odločitve, sprejete na evropski ravni, vplivajo na vsakdanje življenje evropskih državljanov.Podrobnejša navodila in razpored štartov vam bomo poslali dan pred dogodkom.

Se že veselimo!

Prejšnja novica: Koledar aktivnosti MZT v taborniškem letu 2021/2022
Naslednja novica: [Delavnice] Ognji, vozli in tehnike uporabe noža