[Delavnice] Ognji, vozli in tehnike uporabe noža

28. septembra 2021

Dragi vodniki, vodnice in ostali taborniki!

Poletje s tabori in različnimi taborniškimi tečaji se je zaključilo, začelo pa se je novo šolsko leto. Za boljše razumevanje in dodatno poglobitev znanja s področja bivanja v naravi za vas pripravljamo sklop treh delavnic na temo bivanja v naravi.

Komu so delavnice namenjene? Kakšen nivo znanja lahko pričakujem?

Izobraževalne delavnice so namenjene vsem tabornikom PP+, predvsem pa tistim, ki vas omenjene teme zanimajo in bi radi obnovili osnovni nivo ternadgradili svoje znanje. V nadaljevanju so na kratko opisana znanja, ki jih boste lahko usvojili na posamezni delavnici.

Prva delavnica bo namenjena ognjem. Ponovili bomo osnove postavitve ognja, se pogovorili o požarni varnosti in se preizkusili v različnih načinih prižiganja.

Na drugi delavnici bomo ponovili znanje osnovnih taborniških vozlov in vezav, se učili o različnih tipih vrvi ter njihovi namembnosti in delavnico zaključili z novimi vrstami vozlov, ki jih verjetno še ne poznate.

Tretja in zadnja delavnica v tem sklopu se navezuje na uporabe noža. Ponovili bomo osnove uporabe noža, se malo poigrali z uporabnostjo različnih tehnik rezljanja in se za konec naučili nož še nabrusiti.

KDAJ IN KJE?

Izobraževalne delavnice bodo potekale na tri zaporedne srede (z enim tednom premora med počitnicami) – 20. 10., 3. 11. in 10. 11. 2021. Vse tri delavnice se bodo začele ob 17. uri in se zaključile do 19. ure. Lokacije izvedbe delavnic še niso določene, bodo pa nekje v Ljubljani, dostopne z LPP.

PRIJAVA

Na vse tri delavnice se prijavite preko iste spletne prijavnice, najkasneje do nedelje pred izvedbo delavnice. Naj omenimo, da se lahko prijavite na eno ali več delavnic. Udeležba je brezplačna.

Na delavnicah se je potrebno držati vseh ukrepov in priporočil proti širjenju virusa SARS-CoV-2. Vsi udeleženci morajo imeti izpolnjen pogoj PCT.

Vse omejitve in pravila se lahko ob morebitnem zaostrovanju ukrepov spremenijo. Pred dogodkom bomo poslali aktualne omejitve, ki se jih bo potrebno držati.

Vodja delavnic je Jaka Progar, ki je za dodatna vprašanja na voljo na 040 365 201 ali jaka.progar@samorastniki.org.

Prejšnja novica: Doživi Evropo: tekmovanje v fotoorientaciji
Naslednja novica: [Razpis] Deljenje dobrih praks vodništva