[Razpis] GG race 2022

9. februarja 2022

SPLOŠNE INFORMACIJE

Akcija GG race bo potekala v soboto 12. 3. 2022 v okolici Srednjih Gameljn. Zbirna točka in start sta na Otroško igrišče (dostopno z mestnim avtobusom številka 8 – končna postaja  “Gameljne”).

Začetek registracij bo v soboto ob 7.30 uri. Ob 8. uri se bodo pričeli testi iz topografije in vrisovanja, nato pa sledi orientacijski pohod. Časovni razpored topotestov, vrisovanj in štartov za orientacijo bo znan do sobote, 5. marca.

KATEGORIJE IN EKIPE

Tekmovanje poteka v dveh kategorijah:

  • mlajši gozdovniki in gozdovnice (mlajši GG): 6. in 7. razred,
  • starejši gozdovniki in gozdovnice (starejši GG): 8. in 9. razred. 

Ekipa šteje štiri do šest (4-6) tekmovalcev, ekipe s tremi (3) ali manj tekmovalci lahko tekmujejo samo izven konkurence. Ekipe z otroki iz 5. razreda gredo lahko na progo samo s spremljevalcem in tekmujejo izven konkurence.

Če en član ekipe pri mlajših GG obiskuje 8. razred OŠ, lahko ekipa še vedno tekmuje v kategoriji mlajših GG. Če en član ekipe pri starejših GG obiskuje 1. letnik srednje šole, lahko ekipa še vedno tekmuje v kategoriji starejših GG. 

Ekipe iz posameznega rodu mora na tekmovanju spremljati najmanj en starejši spremljevalec.

DISCIPLINE IN TOČKOVANJE

Tekmovalci se bodo pomerili v naslednjih disciplinah: vrisovanje, topografski testi, skica terena, prihod pod kotom, minsko polje, signalizacija, prva pomoč, taborniški kviz, hitrostna etapa in naloga organizatorja, o kateri boste več zvedeli na sestanku vodij ekip. 

Ekipa lahko na kontrolni točki zaprosi za pomoč, vendar v tem primeru lahko prejme za opravljeno nalogo največ polovico možnih točk. Več podrobnosti o točkovanju je navedenih v propozicijah.

Zahtevana znanja za GG race 2022 so enaka zahtevanim znanjem iz leta 2020. 

OBVEZNA OPREMA

Vsak tekmovalec  potrebuje: rutko, čutaro, zaščitno masko in podpisano izjavo za tekmovalce ter zdravstveno kartico, brez katerih tekmovalec ne more tekmovati. 

Vsaka ekipa potrebuje tudi potrebščine, ki so navedene v pravilih tekmovanja.

ŠTARTNINA IN PRIJAVE

Štartnina znaša 20 EUR/ekipo, zadnji dan za prijavo in plačilo je 4. 3. 2022, kar je tudi zadnji rok za odjavo ekipe s povračilom celotne štartnine.

V primeru prijave in plačila do 28. 2. 2022 štartnina znaša 15 EUR/ekipo. Prijava je veljavna le ob poravnani štartnini!

V štartnino so vključeni: čaj, našitek in vsi ostali stroški povezani z organizacijo tekmovanja.

Tekmovanja se lahko udeleži največ 50 ekip. Do 27. 2. 2022 je 40 mest rezervirano za ekipe rodov MZT, 10 mest pa za rodove iz ostalih območij. Po  27. 2. 2022 se lahko na nezapolnjena mesta prijavi katerikoli rod. 

Štartnino nakažite na račun Mestne zveze tabornikov Ljubljana, Einspielerjeva 6, Ljubljana, TRR: 6100 0001 7071 086 (Delavska hranilnica), sklic 09032022.

Spletna prijavnica je na tej povezavi.

DODATNE INFORMACIJE

Za več informacij lahko kontaktirate vodjo tekmovanja Jono (jona.dezman@gmail.com) ali starešino  Žana (zan.zavodnik@rbs.taborniki.si).

Prejšnja novica: [PPRRoGram] Skok na Primorsko
Naslednja novica: [Delavnica] Kako načrtovati backpackanje