[Razpis] Ilustrator taborniških tarok kart

19. januarja 2021

V Mestni zvezi tabornikov Ljubljana se želimo ob naši 25. obletnici delovanja pokloniti taborniški ljubezni do taroka. Ta popularna igra s kartami nam je krajšala že marsikateri večer na taborjenjih in zdi se nam, da je prišel čas, da taborniki dobimo lastno verzijo.

Karte bodo naprodaj in dosegljive vsakemu, ki si jih bo želel. 

Kaj želimo?

Želimo tarok karte s popolnoma novimi ilustracijami, ki prikazujejo taborniško življenje (ne želimo, da so vezane na obletnico MZT). Zato iščemo ilustratorja, ki bi mu bil ta projekt v izziv in užitek.

V kopletu je 16 figur, 21 tarokov in škis, kar skupaj nanese 59 ilustracij, če ne štejemo »platlcev«. Zavedamo se, da toliko kvalitetnih ilustracij ne more nastati čez noč, zato smo si za cilj zadali, da prve partije z novimi kompleti kart odigramo jeseni 2021. Če bomo lahko prvo igro igrali že prej, bomo še toliko bolj veseli. 

Pogoji in prijava

Da projekt lahko zaživi, potrebujemo ilustratorja. Med prispelimi vzorčnimi kartami bomo izbrali najbolj ustreznega. Od ilustratorjev želimo prejeti predloge ilustracij za:

  • kavala in
  • monda (tarok številka XXI).

Rok za oddajo vzorčnih kart smo podaljšali do 28. 2. 2021. Vzorčne karte pošljite na info@mzt.org

Zavedamo se, da bo projekt zahteval veliko časa in dela, zato želimo ilustratorju ponuditi primerno denarno nadomestilo. Vsak ilustrator naj ob prijavi postavi ceno svojega projekta, delo pa lahko opravi tudi prostovoljno. 

Kontakt

Za dodatne informacije pišite Urbanu Žnidaršiču na urban.znidarsic1@gmail.com

Prejšnja novica: [Odpovedano] GG Race
Naslednja novica: Sprememba v koledarju aktivnosti MZT 2020/21