[Razpis] Tečaj za vodnika taborniške skupine MZT

28. maja 2020

Komisija za vzgojo, izobraževanje ter delo z odraslimi Zveze tabornikov Slovenije – nacionalne skavtske organizacije in Mestna zveza tabornikov Ljubljana

razpisujeta

TEČAJ ZA VODNIKA TABORNIŠKE SKUPINE MESTNE ZVEZE TABORNIKOV LJUBLJANA

Usposabljanje je namenjeno tabornikom in tabornicam, ki si želijo postati vodniki skupine otrok – voda. Udeleženci bodo usvojili znanja in spretnosti z naslednjih področij:

 • dela z otroki po metodi taborniškega pristopa,
 • načtrovanja vodovih srečanj in akcij,
 • dela v manjših skupinah, vodih in skupinske dinamike,
 • podajanja znanja in metodike,
 • animacije,
 • upravljanja s svojim časom,
 • vzgoje,
 • psihologije starostnih vej,
 • prve pomoči,
 • predstavljanja taborništva javnostim in
 • komunikacije s starši.

Tečajnik se lahko prijavi na enega izmed sklopov:

 • Vodnik medvedkov in čebelic

Bodoči vodniki medvedkov in čebelic bodo na tečaju aktivni udeleženci. Tekom tečaja bodo tečajniki pripravili vodova srečanja za svoj bodoči vod, načrtovali dve različni aktivnosti, pripravili program, kjer bodo podali eno enostavno temo članom in del večernega programa za člane MČ na več dnevni akciji.

 • Vodnik gozdovnikov in gozdovnic

Med tečajem bodo udeleženci pridobili vpogled v vodenje voda GG. Z izkušnjo krajše dogodivščine in načrtovanja kvalitetnih vodovih izletov bodo spoznali, kako pomembna je metoda dogodivščine pri načrtovanju programa za vod GG. Preizkusili se bodo v organizaciji popoldanske dogodivščine in tako skozi delo pridobili znanja za kvalitetno vodenje voda GG.

Pogoji:

 • Opravljen teoretični preizkus znanja pred vodniškim tečajem.
 • Tečajnik mora do 31. 12. 2020 dopolniti 16 let.
 • Tečajnik lahko zamudi največ en dan tečaja.

Vodja tečaja: Laura Siegl, laurasiegl@gmail.com, 040 667 440

Termin tečaja: 19.–28. 8. 2020

Lokacija tečaja: Geršiči

Rok prijav: 30. 6. 2020

Naziv: Po opravljenem usposabljanju in vseh opravljenih obveznostih bodo udeleženci pridobili naziv vodnik/vodnica taborniške skupine MČ/GG.

Prijave in plačilo

Kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za udeležbo, se na tečaj lahko prijavijo najkasneje do 30. 6. 2020.

Redna tečajnina za vodniški tečaj znaša 200 EUR.

Tečajniki se lahko na tečaj prijavijo tudi v predroku do 15. 6. 2020. Za prijave do tega datuma velja znižana tečajnina, 175 EUR.

Tečajnina vključuje udeležbo na vikendu tečajnikov po vodniškem tečaju, ki bo predvidoma izveden v januarju 2020. V primeru, da se tečajnik vikenda ne more udeležiti, se ga lahko namesto njega udeležili drug član rodu z opravljenim vodniškim tečajem.

Prijavnico na Tečaj za vodnika taborniške skupine MZT izpolnite v spletnem obrazcu.

Prijave so možne do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do 25. 6. 2020. Število mest v sklopu Vodnik medvedkov in čebelic je omejeno na 48, v sklopu Vodnik gozdovnikov in gozdovnic pa na 20. V ceno so vključeni: prevoz, bivanje, prehrana ter vse programske in izobraževalne aktivnosti. Minimalno število udeležencev za izvedbo tečaja je 35. V primeru premajhnega števila prijav tečaj odpade.

Prijava postane veljavna z oddano prijavnico, plačano tečajnino in plačano članarino pri Zvezi tabornikov Slovenije.

Tečajnino nakažite na transakcijski račun MZT: Mestna zveza tabornikov Ljubljana, Einspielerjeva 6, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 100 0001 7071 086 (Delavska hranilnica)

Zadnji rok za odjavo je 30. 6. 2020 – po tem datumu vračilo tečajnine ni več mogoče. Vse podatke, ki jih udeleženci potrebujejo (prihod in odhod na tečaj, predpriprave … ), bodo dobili po elektronski pošti po oddani veljavni prijavi.

Ker ne vemo, kakšno bo stanje glede epidemije COVID-19, si zaradi varnosti udeležencev in članov izobraževalne ekipe pridržujemo pravico do izvedbe tečaja v prilagojeni obliki (spremenjena lokacija, čas trajanja tečaja, prevoz na in s tečaja … ). V primeru, da bo tečaj izveden v prilagojeni obliki, nastali stroški pa bodo zaradi tega manjši, bomo plačnikom povrnili sorazmeren delež plačane tečajnine.

Gregor Matavž, načelnik ZTS za vzgojo, izobraževanjein delo z odraslimi

Laura Siegl, vodja Tečaja za vodnika taborniške skupine  MZT

Prejšnja novica: Spomini ob dnevu Evrope
Naslednja novica: Koledar aktivnosti MZT 2020/21