[Razpis] Vikend MZT

30. oktobra 2020

Dragi načelniki, starešine in vsi ostali!

Tudi letos bomo izvedli Vikend MZT, vendar bo potekal v nekoliko drugačni in skrajšani obliki. Zaradi trenutnih razmer se bomo družili kar iz udobja domačega naslonjala.

Letošnji Vikend MZT bo potekal v soboto, 14. 11., od 14.00 do večera. Povezavo do spletnega okolja bomo vsem prijavljenim poslali najkasneje v petek zvečer.

a

KAJ SE BO DOGAJALO?

V soboto popoldne bosta vzporedno in izmenično potekali dve dejavnosti, izobraževalna delavnica in debate. Po zaključenem vsebinskem delu se bomo družili ob skupnem kuhanju večerje in taborniški, glasbeni spremljavi.

Delavnica bo zaradi omejenega števila sodelujočih tokrat namenjena samo načelnikom in starešinam, debate in večerja pa vsem, ki želijo sodelovati.

a

Predstavitev vsebinskih dejavnosti:

DELAVNICA

  • Delavnica o psiho-socialni pomoči v času izrednih razmer – za koga, kdaj, kje in kako? (Metoda Zalar)

V uvodnem delu se bomo pogovarjali o tem, kako prepoznati stisko pri sebi in drugih. Predstavljeno bo kje in v kakšni obliki lahko dobimo podporo, kaj lahko glede na vlogo, ki jo imamo, storimo za druge (naše člane/prostovoljce), ter kako ustrezno poskrbeti zase. V osrednjem delu se bomo pogovarjali o konkretnih primerih, vašem doživljanju trenutne situacije, skrbeh, pozitivnih izkušnjah – skratka o vsem, kar prinesete v naš krog zaupanja.

Delavnica je namenjena načelnikom in starešinam (v kolikor se eden ali drugi delavnice ne more udeležiti, lahko nanjo pride namestnik). Izvajala se bo v dveh terminih.

a

DEBATE

Debate so priložnost, da izrazite o katerih temah bi se radi pogovarjali, izmenjevali različne poglede in mnenja ter delili rešitve in dobre prakse. V kolikor boste predlagali temo za pogovor, vas vabimo, da razmislite ali poznate koga, ki ima o tej temi strokovno znanje, veliko izkušenj ali mu je kako drugače tematika blizu in ga povabite, da se vam pridruži. Izbirate lahko med 15, 30, in 45 minutnimi časovnimi okvirji. Da bodo pogovori tekli tekoče in usmerjeno, vas prosimo, da ob prijavi vsebine pošljete tudi izhodišča zanjo. Oddate jih lahko v obliki alinej ali kratkega besedila. Na posamezni debati bo lahko do 15 udeležencev, v kolikor bo za katero od tem veliko zanimanja, jo lahko izvedemo v dveh delih.

Teme in predloge nam prosim sporočite do 5. 11. 2020 preko spletnega obrazca, da jih pregledamo in ustrezno razporedimo. Prijavljene teme bomo objavili, da se boste lahko na podlagi predlaganih tem lažje odločili za udeležbo na Vikendu MZT. Debate so namenjene članom PP+.

a

KUHANJE VEČERJE IN DRUŽENJE

Ker si želimo, da Vikend MZT ohrani tudi komponento sproščenega druženja, vas vabimo, da se nam zvečer pridružite ob skupinskem spletnem kuhanju večerje in sproščenem pogovoru. Vsi bomo kuhali enako jed, vsekakor pa bodo dobrodošle vmesne skrivnosti, ki vašo kuho naredijo še toliko bolj posebno. O našem predlogu za večerjo vas bomo obvestili nekaj dni pred izvedbo vikenda.

a

URNIK

Da bodo pogovori produktivni, bomo vse prijavljene razdelili v dva časovna sklopa. Izobraževalna delavnica se bo ponovila v obeh, časovni razpored ostalih tem pa je odvisen od tega, v kateri skupini bo predlagatelj teme. Točno razporeditev po skupinah vam bomo poslali po koncu prijav.

Prvi časovni interval: 14.00–16.00
Drugi časovni interval: 16.20–18.20
Kuhanje večerje: 18.40–∞

a

PRIJAVE

Prijave na Vikend MZT potekajo do 8. 11. 2020 preko spletnega obrazca.

Obljubili smo, da vam po tem, ko bodo znane teme debat na letošnjem Vikendu MZT, damo še nekaj časa, da se odločite, kdo vse iz rodu se bo dogodka udeležil. Zbiranje tem je trajalo malce dlje, kot smo sprva predvidevali, zato podaljšujemo prijave do srede, 11. 11., do 12.00.  Se vidimo!
Vaš IO MZT

a

Prejšnja novica: [Razpis] Fotoorientacija 2020
Naslednja novica: [Odpovedano] GG Race