Vse najboljše MZT za 25 let

8. februarja 2021

Se spomniš svojega prvega Taborniškega feštivala? Ali pa Fotoorientacije, območnega mnogoboja, Veselih srečanj MČ? Ti je takrat okoli vratu visela rdeča rutica?

Večina sedanjih starešin ljubljanskih rodov lahko na zgornja vprašanja odgovori pritrdilno. Postali so taborniki takrat, ko je MZT že obstajala in so rasli skupaj z njo.

Danes MZT praznuje svoj 25. rojstni dan. V tem času smo vsi, tako tisti, ki so postavili okvirje delovanja MZT, kot tudi tisti, ki smo se ji priključili med taborniškim odraščanjem, pridobili izkušnje, ki so nas zaznamovale, izučile, utrdile, zbližale in bolj ali manj vplivale na to kar smo.

Smo ljudje, ki smo tudi zaradi taborništva spoznali, da nam je mar za ljudi, in smo se zato, da lahko pripravljajmo kopico izzivov za otroke in mlade, pripravljeni odpovedati delu svojega prostega časa, spancu, včasih tudi boljši oceni v šoli ali na faksu.

Verjamemo, da ustvarjamo boljši svet. To ni samo slogan, to je dejstvo, ki ga vidimo, ko pogledamo “naše” otroke, ki so postali vodniki, takšni in drugačni načelniki ali pa mentorji na vodniških in woodbadge tečajih, ki prenašajo naprej to kar je bilo nekoč predano nam.

Letos praznujemo tudi 70 let taborništva v Ljubljani. Še nekaj, na kar smo lahko zelo ponosni. Ponosni, ker po toliko letih še vedno obstajamo, ponosni, ker smo ena najmočnejših mladinskih organizacij v Ljubljani.

Hvala vsem, ki ste oblikovali MZT, hvala vsem, ki se neumorno trudite za dobrobit taborništva in hvala vsem, ki boste poskrbeli, da bodo naš pozitiven pogled na svet videli in doživeli tudi otroci, ki se bodo šele udeležili svojega prvega Feštivala, Fotoorientacije ali kakšne druge taborniške dogodivščine. 

Vse najboljše MZT, vse najboljše tabornice in taborniki.

Miha Maček – Muc
starešina MZT

Prejšnja novica: Sprememba v koledarju aktivnosti MZT 2020/21
Naslednja novica: [Razpis] Volitve organov MZT za mandatno obdobje 2021‒2023