[Delavnica] Gojzarje dol, plezalke gor

22. novembra 2022

Dragi ljubitelji višine,

jesen gre h koncu in tema zgodaj popoldne nas vabi iz skalnatih pobočij v topel objem notranjih prostorov. Ker pa taborniki kljub temu vedno radi raziskujemo, se bomo tokrat podali namesto v klanec kar na steno – gojzarje bomo zamenjali za plezalke in se prepustili gravitaciji!

Vabimo te na prvo delavnico MZT v tem šolskem letu z naslovom Gojzarje dol, plezalke gor, kjer se boš lahko spoznal s plezanjem boulderjev v družbi izkušenega tabornika in nadobudnega plezalca, Tilna Krefta. 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, ki se želite spoznati s plezanjem boulderjev in ste motivirani za usvajanje novega športa. Prehodno znanje ni potrebno.

Kakšen je namen delavnice?

Glavni namen delavnice je, da se preizkusiš v zate morda novem športu, večer doma zamenjaš za družabno rekreacijo (in s tem slediš taborniškemu zakonu “Tabornik živi zdravo”, pa tudi zakonu “Tabornik je pogumen,” ki ti lahko pomaga na vrhu stene, 4 metre nad tlemi) in se sprostiš ob vseprisotnem decemberskem direndaju. 

Poleg tega bo Tilen poskušal odgovoriti na najbolj pereča vprašanja osnov plezanja boulderjev:

  • Kako se najbolje ogreti pred plezanjem?
  • Kaj so grifi in kakšne vrste grifov poznamo?
  • Kaj pomenijo barve in ocene pri plezanju?
  • Kako poimenujemo to in ono pri plezanju?
  • Kako lahko preberem boulder?

Na delavnico ste vabljeni tudi vsi tisti, ki vam “beta” boulderjev ne dela težav in ste v temu športu že bolj domači – pridružite se lahko za dobro družbo ali če potrebujete kakšen individualen nasvet za boulder, ki vam že nekaj časa dela preglavice. Vseeno pa poudarjamo, da se bomo tokrat posvetili osnovam in ne naprednejšim tehnikam. 

Če potrebuješ še piko na i, da bi te za obisk delavnice dokončno prepričali, s tabo delimo posnetek, kjer lahko na zabaven način spoznaš, kaj sploh so boulderji: https://www.youtube.com/watch?v=Tt7prYm-CvA

Kdaj in kje bo delavnica potekala?

Delavnica bo potekala v soboto, 10. 12. 2022, od 18.00 do cca. 20.00 v Bolder sceni (Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana)

S seboj potrebuješ športna oblačila in svoje plezalke, če jih imaš. Izposoja plezalk bo na voljo vsem, ki svojih nimate. 

Obisk delavnice je plačljiv in znaša 5 eur za dijake in študente ter 8 eur za vse ostale + 3 eur za izposojo plezalk (v primeru, da le-teh nimaš). Denar prinesi s seboj na delavnico v gotovini. Dijaki in študenti poleg tega prinesite tudi veljavno dijaško oz. študentsko izkaznico ali potrdilo o vpisu.

Število udeležencev je zaradi kapacitete telovadnice in varnosti omejeno, zato bomo prijave zbirali le do zapolnitve mest.

Prijave zbiramo do ponedeljka, 5. 12. 2022, na spletni prijavnici.

Za več informacij se lahko obrneš na organizatorja delavnice, Jakoba (068-620-734, jakob.blatnik@rbs.taborniki.si) ali Mašo (041-556-223, fatur.masa@gmail.com).

Prejšnja novica: [Razpis] Vikend MZT 2022
Naslednja novica: [Razpis] Razpis za člane ekipe vodniškega tečaja MZT 2023