[PredNOTova delavnica prve pomoči]

8. marca 2022

Pred tabo je nadvse koristna izobraževalna delavnica, ki ponuja možnost dopolnitve in obnovitve tvojega taborniškega znanja. Tema tokratne delavnice je PRVA POMOČ in jo pripravljamo z namenom, da vas dobro pripravimo na praktični del naloge na NOTu in hkrati dopolnimo vaše znanje ukrepanja ob poškodbah, ki se pri tabornikih rade zgodijo.

Delavnico bo vodila izkušena tabornica in specialistka prve pomoči Urša Primožič s skupino specialistov. Urša je na tem področju precej izkušena, saj je več let sodelovala pri organizaciji specialističnega tečaja prve pomoči.

Kaj vse se boste lahko naučili na delavnici?

Delavnica je sicer “predNOTova”, kar pa ne pomeni, da se bomo osredotočali le na to, da boste na NOTu dobili čim več točk, ampak da dobite čim več znanja o prvi pomoči. Poudarek bo na poškodbah in obolenjih, ki so bolj tipična za spomladanske/poletne taborniške aktivnosti. Zagotovo bomo zajeli sledeče teme: imobilizacije, oskrba ran, piki, alergije in preventiva na taborjenju.

Komu je torej delavnica namenjena?

Vsem prostovoljcem, ki sodelujete pri izvedbi taborniških aktivnostih – prioritetno vodnikom ter bolničarjem na taborjenju in seveda tekmovalcem na NOTu.

Kdaj in kje bo delavnica potekala?

Delavnica bo potekala v sredo, 23. marca, s pričetkom ob 17. uri in zaključkom ob 19. uri. Zbrali se bomo na začetku Jakopičevega sprehajališča v Tivoliju. V primeru slabe napovedi bomo dva dni pred dogodkom sporočili kje bo delavnica potekala v primeru dežja (verjetno ena izmed taborniških sobic/hišk). Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijave zbiramo do petka, 18. marca, na spletni prijavnici.

Za več informacij se lahko obrneš na organizatorja delavnice, Jakoba (068-620-734, jakob.blatnik@rbs.taborniki.si) ali Mašo (041-556-223, fatur.masa@gmail.com).

Prejšnja novica: [Delavnica] Kako načrtovati backpackanje
Naslednja novica: [PPRRoGram] Glasbena Skrinjica