[Delavnica] Finančno opismenjevanje

1. maja 2022

Na urnik izobraževalnih delavnic MZT končno prihaja težko pričakovana tema “Finančno opismenjevanje”! Tema te delavnice je namreč po trenutnih strokovno-taborniških raziskavah najbolj zaželena med ljubljanskimi taborniki. Delavnica bo potekala v tednu po prvomajskih počitnicah, v torek – 17. maja, ob 18. uri v skladišču MZT (najbližji naslov je Viška cesta 49a). Delavnica bo okvirno trajala dve uri. 

O načrtovanju osebnih financ bo govorila, kdo drug, kot Barbara Butara. To, da je trenutna načelnica za finance v IO MZT, sploh ni glavni razlog zakaj bomo poslušali prav njo. Zaradi njene sistematičnsti in organiziranosti, ki se odraža tudi v načrtovanju njenih osebnih financ, je postala prava mojstrica in je polna koristnih nasvetov ter dobrih praks, ki jih bo delila z nami.

Kaj lahko pričakujem od delavnice?

Na delavnici nam bo Barbara predstavila kako sistematično pristopiti k osebnim financam in nam predstavila načine optimizacije porabe denarja.

Glavne teme delavnice:

  • Kako varčevati (predstavitev modelov, ki ti pomagajo varčevati);
  • kako spremljati in načrtovati finance;
  • o bančnih računih, provizijah, paketih in vseh ostalih rečeh, ki jih moraš poznati, kot lastnik bančnega računa;
  • študentsko in dijaško delo;
  • štipendije;
  • “kaj ko zagusti”.

Poleg naštetih tem delavnice vedno popestrijo vprašanja udeležencev, na katera se bomo potrudili odgovoriti.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnico smo načrtovali z mislijo na srednješolce in študente – zdi se nam, da so omenjene teme v splošnem bolj aktualne za omenjeni skupini, seveda pa vabljeni mlajši, starejši in vsi vmes, ki vas zanimajo področja osebnih financ o katerih bomo na delavnici govorili. Poudarli pa bi, da bo delavnica “na osnovnem nivoju”.

Prijave zbiramo do sobote, 14. maja, na spletni prijavnici.

Za več informacij se lahko obrneš na organizatorja delavnice, Jakoba (068-620-734, jakob.blatnik@rbs.taborniki.si) ali Mašo (041-556-223, fatur.masa@gmail.com).

Prejšnja novica: [Razpis] Vodniški tečaj MZT 2022
Naslednja novica: [Delavnica] Delavnica masiranja